Běh pro hospic dorazil také do Třince

Obrovské poděkování za Vaši účast a podporu mobilního hospice MEDICA Třinec. Díky startovnému jste přispěli na servis oxygenerátorů částkou 32 831 Kč. Běh podpořilo přes 500 účastníků. DĚKUJEME!

Třinec, 15.6.2021 –MEDICA Třinec, z.ú. ve spolupráci s oddílem Orientačního běhu TJ Třinec organizuje v lesoparku v Třinci Běh pro hospic … znovu se nadechnout.

MEDICA pomáhá nevyléčitelně nemocným strávit poslední dny života důstojně a doma. Mobilní službu poskytuje bezplatně v Třinci, Českém Těšíně, Jablunkově, Pobeskydí a okolí i díky finanční podpoře jednotlivých měst.

Od roku 2011 působí zároveň jako mobilní hospic. V roce 2017 své služby rozšířila i o odborné sociální poradenství.

V rámci zdravotní péče poskytuje pacientům mimo jiné bezplatné zapůjčení nezbytných zdravotních přístrojů. Servis a údržba těchto přístrojů je nákladná, proto výtěžek získaný ze startovného bude použit na údržbou přístrojů k usnadnění dýchání – oxygenerátorů.

Tato akce je pořádána v rámci celostátní kampaně www.behyprohospice.cz. MEDICA Třinec se letos poprvé připojuje ke kampani během v Třinci. V této kampani je k dnešnímu dni registrováno 23 hospiců z celé ČR a díky naběhaným téměř 35 000 km bylo již vybráno více než 6 mil. Kč na podporu hospiců v jednotlivých městech.

V lesoparku v Třinci byly poprvé připraveny tři trasy – 1km, 5km a 22km. Trasa vhodná i pro invalidní vozíčky a kočárky a mohli se zúčastnit všichni bez omezení věku. Pro děti a mládež bylo bezplatné startovné, dospělí hradili symbolickou stokorunu. Po registraci obdrželi účastníci mapku s vyznačenou trasou. Na trase bylo připraveno 6 bezbariérových kontrolních bodů. V rámci akce se zapojil i tým zdravotních sestřiček, který můžete denně potkat v terénní péči o hospicové pacienty, a to formou štafety na trase půlmaratonu – 22 km.

Celou organizaci běhu a přípravu trasy si vzali na starost členové oddílu orientačního běhu TJ TŽ  Třinec a patronkou akce je mistryně světa v orientačním běhu paní Jana Bruková.

A kde vzniklo spojení hospice a orientačního běhu? Díky propojení s naší paní hospicovou doktorkou MUDr. Gabrielou Argalášovou, která se aktivně orientačnímu běhu věnuje.

Většina lidí si přeje zůstat na konci života doma mezi svými. Mobilní hospice lidem toto přání plní.

Děkujeme, že pomáháte se znovu nadechnout. ❤

Bližší informace:
Ing. Jana Vavrošová, MBA – 739 590 289, jana.vavrosova@medica3nec.cz,  www.medica3nec.cz

Více informací: Ing. Jana Vavrošová, MBA, email: jana.vavrosova@medica3nec.cz , mobil: 739 590 289