DEN PRO RODINU 2021

Den pro rodinu se vždy koná u příležitosti Mezinárodního dne rodiny. Statutární město Třinec a vybrané organizace uspořádaly již podruhé “nouzový-rouškový“, ale v pořadí už 16. ročník této akce. Den pro rodinu opět proběhne pouze v jednom dni a to 15. května 2021. S ohledem na vládní nařízení a pandemickou situaci, vesměs virtuální formou on-line, pomocí internetu a sociálních sítí. Chceme pořádáním Dne pro rodinu upozornit na důležitost rodiny a vyjádřit názor, že fungující rodina má v naší společnosti nezastupitelné místo.

Program:

Všechny akce proběhnou v sobotu dne 15.05.2021 a samotné odkazy budou funkční vždy od počátku konání jednotlivé akce!

Kreativně tvoříme a divadélko pro nejmenší – tvoření a pohádka s Evou Kiedroňovou pro rodiče a ty nejmenší. Program proběhne od 09:00 a odkaz si můžete stáhnout zde.

Návštěva u kamínkovníku – VÝZVA – pro rodiče i děti, aby vytvořili a odnesli svůj kamínek do lesoparku v Třinci ke „Kamínkovníku“. Nevíte jak na to? Nemusí jít o umělecké dílo, jde hlavně o radost a legraci. Na výzdobu kamínku můžete použít akrylové barvy či akrylové fixy a pro jistotu pak můžete svůj výtvor přetřít bezbarvým lakem viz instruktážní video nebo Facebooku ve veřejné skupině Třinecký kamínkovník. Pokud budete chtít, můžete nám poslat fotografii svého kamínku na e-mail: denprorodinu2021@seznam.cz

Tančíme pro radost – taneční VÝZVA pro všechny generace a členy domácností. Nahrajte krátké video, jak vaše rodina tančí tanec Jerusalema dance a pošlete je do 10.05. 2021 nejlépe přes úschovnu /s ohledem na velikost souboru/ , kdy e-mail příjemce uveďte: denprorodinu2021@seznam.cz. Vámi zaslaná videa pak sestříháme do jednoho výsledného klipu, který bude zveřejněn dne 15.05.2021. Na tento e-mail můžete rovněž směřovat i své případné dotazy jak k videu, tak i k samotné akci.

Samotné video můžete zhlédnout zde. /tento odkaz bude funkční v den akce od 12:00 hodin/Zároveň zasláním videa účastník převádí veškerá práva související se zaslaným dílem – videa na organizátora akce. Souhlasí s tím, že toto dílo /video/ může být využito k propagaci akce, k dobové historické dokumentaci či preventivních projektech a aktivitách statutárního města Třince. A pro tyto účely by bylo vystavováno, archivováno nebo publikováno např. prostřednictvím internetové sítě, avšak bez sdělení jména, věku a dalších bližších informací o autorovi, pokud si to nebude vysloveně přát. Právo využít dílo – video výše uvedeným způsobem se poskytuje bezúplatně.

Sestřih vašich zaslaných videí bude připraven na on-line odkazu v den akce od 12:00 hodin.

Čtení na dobrou noc – pásmo tří krátkých pohádek pro děti a rodiče, které čtou a hrají knihovnice z Knihovny Třinec a bude sdíleno od 19:00 hodin na odkaze: čtení.

Věříme, že se k oslavám Mezinárodního dne rodiny připojíte i Vy a prožijte skvělý den se svou rodinou.

Více informací: Ing. Jana Vavrošová, MBA, email: jana.vavrosova@medica3nec.cz , mobil: 739 590 289