POMŮCKY PRO KVALITNĚJŠÍ PÉČI

Vy rozhodujete, my pomáháme❤

TESCO vybralo do finále náš projekt, děkujeme za podporu. Hlasování můžete ovlivnit i Vy, vhozením žetonu z nákupu v TESCO Třinec, Bystřice a Jablunkov. Žeton obdrží zákazník za každý nákup v kterémkoliv obchodě Tesco přímo na pokladně po zaplacení nákupu. Termín hlasování je stanoven do 11. 7. 2021.

Projekt MEDICA Třinec POMŮCKY PRO KVALITNĚJŠÍ PÉČI.

Většina lidí chce prožít poslední chvíle života doma se svými blízkými. Toto přání pomáhá naplňovat MEDICA Třinec, která poskytuje paliativní a hospicovou péči. K zajištění péče je často potřeba zakoupit i vhodné přístroje, např. lineární dávkovač, elektrickou odsávačku nebo polohovací pomůcky. Pomozme lidem prožít jejich poslední chvíle v domácím prostředí.

Výše výherního grantu pro 1. místo je 30 000 Kč, pro 2. místo 16 000 Kč a pro 3. místo 10 000 Kč.

Všichni v MEDICA Třinec podporujeme i další dva kvalitní projekty v hlasování.❤

Gymnázium Třinec, příspěvková organizace

MATERIÁLOVÁ ZÁKLADNA PRO PROJEKT CENA VÉVODY Z EDINGBURGHULetos navzdory pandemii a omezením jsme na třineckém gymnáziu založili místní centrum mezinárodního projektu Cena vévody z Edinburghu. Studenti každý týden plní zvolené aktivity ve sportu, zdokonalují se v mnoha dovednostech a staly se i dobrovolníky. Součástí projektu je i cvičná a ostrá expedice, kde v malých skupinách musí dokázat, že bez pomoci civilizace dokáží přežít v přírodě 2 – 5 dní. K tomu potřebují stany, spacáky, dobré batohy, na něčem si uvařit… a to většina nemá. Můžete je podpořit a pokud náš projekt uspěje, založíme na škole materiálovou základnu, kde si potřebné vypůjčí.

Charita Třinec

DÝCHÁNÍ BEZ NÁMAHY – OXYGENERÁTORY DO PEČUJÍCÍCH RODINPomozte nám prosím pořídit oxygenerátor pro pečujících rodiny. V období minulého roku a stejně tak v tomto roce, výrazně stoupnul počet klientů naší služby osobní asistence, kteří potřebují oxygenerátor. Je to způsobeno onemocněním Covid-19, které zvyšuje, zejména u klientů vracejících se do domácí péče po hospitalizaci v nemocnici, dlouhodobou potřebu inhalace kyslíku pomocí tohoto přístroje. Díky tomu, že zapůjčíme oxygenerátor do rodiny a zaučíme ji v jeho používání, mohou pečující svým blízkým poskytnou adekvátní péči a umožnit jim zůstat doma ve svém milovaném prostředí, se svou rodinou.

DĚKUJEME TESCO za podporu projektů v našem regionu.

Více informací: Ing. Jana Vavrošová, MBA, email: jana.vavrosova@medica3nec.cz , mobil: 739 590 289