Vydařený běh pro hospic v Třanovicích

Třanovice, 28.8.2021 – MEDICA Třinec, z.ú. ve spolupráci s obcí Třanovice, MAS Pobeskydí, z. s., Třanovičtí přespolní žraloci pořádal běh pro hospic s názvem Běh je energie, radost a život.

Obrovské poděkování za Vaši účast a podporu mobilního hospice MEDICA Třinec. Díky startovnému jste přispěli na bezplatný provoz služby mobilní paliativní péče v regionu částkou 10 543 Kč. Běh podpořilo přes 150 účastníků. DĚKUJEME!

MEDICA pomáhá nevyléčitelně nemocným strávit poslední dny života důstojně a doma. Mobilní službu poskytuje bezplatně v Třinci, Českém Těšíně, Jablunkově, Pobeskydí a okolí i díky finanční podpoře jednotlivých měst.

Od roku 2016 působí zároveň jako mobilní hospic. V roce 2017 své služby rozšířila i o odborné sociální poradenství.V rámci zdravotní péče poskytuje pacientům mimo jiné bezplatné zapůjčení nezbytných zdravotních přístrojů.Tato akce je pořádána v rámci celostátní kampaně www.behyprohospice.cz.

MEDICA Třinec se letos poprvé připojila ke kampani během v Třinci a Třanovicích. V této kampani je k dnešnímu dni registrováno 23 hospiců z celé ČR a díky naběhaným téměř 35 000 km bylo již vybráno více než 6 mil. Kč na podporu hospiců v jednotlivých městech.V centru obce Třanovice byly připraveny tři trasy – 2km, 4km a 8km. Nejkratší trasa byla vhodná i pro invalidní vozíčky a kočárky, té se mohli zúčastnit tedy všichni bez omezení věku. Pro děti a mládež do 14 let je bezplatné startovné, ostatní hradí symbolickou stokorunu.

V rámci akce se zapojil i tým zdravotních sestřiček, které můžete denně potkat v terénní péči o hospicové pacienty, a to formou štafety na trase.V rámci akce byl pro děti připravený bohatý doprovodný program. Většina stanovišť byla přímo na startu, ale i v půlce trasy u rybníčků.

Jednalo se o celkem o 6 stanovišť, kde děti aktivně plnili úkoly. Např: lovení ryb, tvorba přáníček, hlavolamy, ale i tkalcovský stav a práce s ovčí vlnou. Tuto aktivitu prezentovala mobilní salaš včetně oveček a pejska. Bohaté občerstvení pak zajistila restaurace Šenk u splavu.V rámci doprovodného programu rovněž vystoupili děti z Voltiže Duha s koněm Hasanem.Většina lidí si přeje zůstat na konci života doma mezi svými. Mobilní hospice lidem toto přání plní.

Děkujeme, že pomáháte. ❤

Více informací: Ing. Jana Vavrošová, MBA, email: jana.vavrosova@medica3nec.cz , mobil: 739 590 289