Pozvánka na Běh pro hospic 10.9.2022

Už máte něco v diáři pro 10. září 2022 od 9.00 – 12.00 hodin? Chcete podpořit Běh pro hospic MEDICA?

V pořadí letos třetí běh se uskuteční v Návsí ve areálu společnosti Netis, a.s., který je hlavním partnerem akce ve spolupráci s Mas Jablunkovsko a Patrik Cavoj

Běh pro podporu mobilní hospicové péče. MEDICA pomáhá nevyléčitelně nemocným strávit poslední dny života důstojně a doma. Mobilní službu poskytuje bezplatně v Třinci, Českém Těšíně, Jablunkově, Pobeskydí a okolí i díky finanční podpoře jednotlivých měst.Od roku 2016 působí zároveň jako mobilní hospic. V roce 2017 své služby rozšířila i o odborné sociální poradenství.V rámci zdravotní péče poskytuje pacientům mimo jiné bezplatné zapůjčení nezbytných zdravotních přístrojů.Tato akce je pořádána v rámci celostátní kampaně www.behyprohospice.cz.

Sobotní dopolední akce pro širokou veřejnost, start je klouzavý, kdykoliv mezi 9.00 – 12.00 hodinou.

Trasa (1km) je vhodná i pro invalidní vozíčky a kočárky, aby se mohli zúčastnit všichni bez omezení. Celá trasa vede po zpevněném povrchu – asfalt. V rámci této trasy jsou přímo v areálu na trati připravené zábavné stanoviště pro děti, body ke kontrole. V cíli pak odměna pro každé dítě.

Další 5 km trasa již vede přilehlými pastvinami. Jedná se o trasu pro aktivní běžce, organizaci na trati zajistí Patrik Čavoj z Fit Factory Třinec.Počet km, které se rozhodnete zaběhnout je jen na Vás je možné běžet několikrát. Časy se neměří, nejde o závod, ale podporu myšlenky mobilního hospice.

Vybrané startovné bude sloužit pro zajištění provozu mobilní paliativní péče v regionu. Pro děti do 15 let zdarma a ostatní hradí symbolickou stokorunu.Většina lidí si přeje zůstat na konci života doma mezi svými. Mobilní hospice lidem toto přání plní.

Děkujeme, že pomáháte.

Registrace zde: https://www.behyprohospice.cz/detail-behu/5672685757530112

Více informací: Ing. Jana Vavrošová, MBA, email: jana.vavrosova@medica3nec.cz , mobil: 739 590 289