SPOKO Pobeskydí

 
Pan Jirka se dlouhodobě potýkal s vážným onemocněním a jeho stav se zhoršoval. Jeho manželka se cítila občas již bezradná a nevěděla, jak mu co nejlépe pomoci. Poté, co se obrátila na koordinátorky paliativní péče, získala informace o tom, jakými způsoby může pomoci svému muži, koordinátorky zajistily návětěvu lékaře i pravidelné návštěvy zdravotních sester přímo v domácnosti pana Jirky. Zajistily polohovací postel i oxygenerátor pro lepší komfort a snadnější péči a dlouhodobě podporovaly rodinu.
💡Díky této podpoře se pan Jiří cítil lépe a jeho rodina byla v těžké situaci mnohem silnější.
💡V rámci projektu SPOKO POBESKYDÍ – https://www.pobeskydi.cz/spoko-pobeskydi/ – mají obyvatelé obcí mikroregionu povodí Stonávky a mikroregionu Žermanické přehrady, Těrlické přehrady a Horní Suché, Chotěbuze a Stonavy možnost využít pomoci koordinátora paliativní péče.
💡Možná se ptáte, co to vlastně je paliativní péče? Jedná se o péči poskytovanou lidem, kteří trpí nevyléčitelným onemocněním, a to v situacích, kdy už nelze léčit příčinu onemocnění. Paliativní péče se zaměřuje na ulehčení symptomů a zajištění kvalitního života v posledních fázích života.
💡Pokud se ocitnete v podobné situaci nebo máte blízkou osobu trpící nevyléčitelným onemocněním, neváhejte využít této možnosti. Koordinátorky paliativní péče jsou vám k dispozici a rády vám pomohou.
💡Věřím, že tato informace může být pro mnoho lidí velmi cenná. Díky SPOKO Pobeskydí můžeme mít jistotu, že nejsme sami a že se na nás nezapomnělo.
💡Naše koordinátorky paliativní péče
▶️podpoří,
▶️vysvětlí,
▶️zaškolí v péči a
▶️zkoordinují pomoc dalších odborníků.
💡Podporu zajišťují pro Pobeskydí Kateřina Kalfasová a Mgr. Libuše Koppová.🙋‍♀️
💡Stačí napsat na mail 📧spoko@medica3nec.cz anebo zavolat na naše telefonní číslo 📞+420 774 735 577.