Nadace Komerční banky podpořila odlehčovací službu

 
 

Pomáháme společně se zaměstnanci Skupiny KB

 
20. 9. 2023 13:00
Témata

Během letních měsíců se do nadace sešlo celkem 22 žádostí neziskových organizací v celkové výši 1 957 173 Kč v rámci grantové výzvy Srdeční záležitost. Jedná se o program Nadace Jistota určený zaměstnancům Skupiny KB, kteří se ve svém volném čase podílí na dobrovolnických aktivitách v neziskovém sektoru. Každý z projektů byl doporučen zaměstnancem Skupiny KB, který jej zároveň ve svém volném čase aktivně podporuje.

Hodnotící komise složená z řad zaměstnanců a dlouhodobých příznivců nadace – Sylva Kynychová, Michaela Koljaděnko, Marian Mihalo, Martin Horák a Jakub Hrkal – doporučila k podpoře 12 neziskových organizací. A tyto projekty z různých oblastí byly dne 15. září schváleny Správní radou nadace.

Každá organizace mohla v rámci grantové výzvy žádat až o 100 000 Kč, představujeme vám ty, které uspěli a naši podporu získali.:

MEDICA Třinec, z.ú., získala nadační příspěvek ve výši 100 000 Kč.
MEDICA Třinec poskytuje zdravotní a lidskou podporu terminálně nemocným pacientům a jejich rodinám v jejich domácím prostředí  již od roku 2016. Organizaci i projekt doporučil Luděk Kopp, který s ní spolupracuje od jejího vzniku, kdy se aktivně zapojil už při samotném stěhování zařízení do budovy. Následně pomáhal s medializací organizace tvorbou webových a FB stránek. Poslední 3 roky se aktivně zapojuje do kampaní a dobročinných aukcí. Nadační příspěvek organizace využije na odlehčovací služby pro rodinné příslušníky pacientů.

Další projekty zde: Pomáháme společně se zaměstnanci Skupiny KB | Komerční banka

Velmi děkujeme za tento dar.
 
 
 
 

 

 

 
.
.