Projektové dny KVÍZOMAT

 
Není tajemstvím, že škola Základní škola a mateřská škola Mosty u Jablunkova 750 učí žáky pro život. Co je hezčí, než umět zachránit někomu život? S tímto nelehkým úkolem nám pomohla Medica 3nec, která proškolila 8.třídy v rámci projektu ERASMUS+, Kvízomat v první pomoci.
Záchranáři naučili naše žáky základy první pomoci, které by měl umět každý z nás. Všichni osmáci si vyzkoušeli resuscitovat, zastavit krvácení, Heimlichův manévr, anebo uložit raněného do stabilizované polohy. Během čtyřhodinového školení se kromě praktických úkonů dověděli aktuální informace z oblasti první pomoci a dostali odpovědi na zvídavé otázky.
Projekt ERASMUS+ s názvem „Kvízomat aneb Zachráníš mně“, pokračuje dalšími projektovými dny na regionálních základních školách. V současné době máme zapojených 15 základních škol z Třinecka a Jablunkovska. Žáky 8. tříd čekají po dobu školního roku projektové dny zaměřené na První pomoc zážitkem, v dalším roce potom mezinárodní online soutěž první pomoci Kvízomat v živém vysílání z Ostravského televizního studia. Vítězové, tedy pět nejlepších žáků z dané školy bude školu reprezentovat a zúčastní se soutěže první pomoci v modelových situacích. Tuto soutěž budou v Třinci hodnotit zahraniční komisaři.

 

 
 
 
 
 

 

 

 
.
.