S účastníky kurzu Nevhodné pohybové návyky a jednostranné zatížení, škola zad se zamyslíme nad fenoménem dnešní doby, častými bolestmi zad.

Parametry:

Obsah:

V úvodu si přiblížíme základy anatomie kosterní i svalové soustavy. Vysvětlíme si, jak vzniká svalová nerovnováha a svalové dysbalance. Popíšeme si základy ergonomie, řešení ergonomie v každodenním životě, ukážeme si prakticky, jak má vypadat správné držení těla, správné sezení a jaké má důsledky špatná ergonomie. Seznámíme účastníky se školou zad a zamyslíme se nad kompenzačním cvičení. Životospráva je také velmi důležitá, proto v další části se budeme zabývat výživou, pitným režimem, otužováním, odpočinkem, správnou polohou ve spánku, atd. Se stresem se setkal každý z nás, proto si popíšeme důsledky stresů na náš organismus, jak stres ovlivňuje náš každodenní život a ukážeme si i prakticky, jak se dá s nim pracovat a zvládat každodenní nápor. Účastníci se seznámí s pohybovými aktivitami, které jsou vhodné pro různé věkové skupiny.
Absolvent kurzu se bude orientovat a uvědomovat si nevhodné pohybové návyky. Dozví se, jak předcházet přetížení páteře, zároveň díky kurzu může využít školu zad. Bude schopen uplatnit základy ergonomie na svém pracovišti. Naučí se pracovat se stresem a využívat kompenzační cvičení při bolestech zad.

Galerie:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *