Výzva všem pivařům, přidáte se?

 

Výzva všem pivařům může pomoci třineckému mobilnímu hospici

Třinecká organizace Medica vymyslela zajímavý projekt, díky kterému by mohla získat tolik potřebné finance na své vybavení. Přichází s výzvou, která je určena všem milovníkům piva. A těch je na Třinecku i Jablunkovsku bezpočet.

Medica provozuje v našem regionu mobilní hospic. Jedná se o zařízení, které pečuje o lidi v terminálním stádiu nemoci přímo v místě jejich bydliště. V budoucnu ho tak může potřebovat kdokoliv z nás. „Půjčujeme nemocným i různou přístrojovou techniku. Našim pacientům navíc zdarma. Je to pro ně i jejich rodiny obrovská pomoc,“ upřesnila zakladatelka Medicy Libuše Koppová.

Péče o těžce nemocné je nákladná a prostředky na ni se shání velice těžce. „Přemýšlely jsme s kolegyněmi nad formou možné pomoci. Je nám jasné, že ideální je forma trvalého příkazu, ve kterém lidé přispívají pravidelně, byť malou částkou. Stovka se může někomu  jevit jako vysoká. A v tom mě napadlo, že by to mohla být třeba částka, kterou lidé běžně utratí za pivo (za jedno pivo),“ pokračovala Libuše Koppová. A tak vznikla výzva – dneska si odpustím jedno pivo a ušetřenou částku věnuji mobilnímu hospici. „Protože jedno pivo v měsíci si může odříct opravdu každý. Anebo si ho dá a peníze přesto pošle,“ usmála se.

Libuše Koppová si udělala i malý průzkum mezi pracovníky Třineckých železáren. Zjistila, že se mnohým pivařům nápad docela zamlouvá a dostala i pár příslibů, že se do akce určitě zapojí. „Pokud se to podaří a lidé se skutečně stanou pravidelnými dárci, použijeme peníze nejen na zakoupení další přístrojové techniky, ale i na její údržbu. A také na benzín pro naše sestřičky, které za pacienty dojíždí do jejich domovů,“ upřesnila Libuše Koppová.

 
.
.